Telefon 50 51 88 51

Modtag RSS

Glasfiber

Glasfiber - Køb glasfiber her.

Danmarks største udvalg af glasfiber til gør det selv arbejde.

Find artikler, guides og køb glasfiber til dit næste gør det selv projekt.

Vi fører et bredt sortiment af vævet glasfiber af høj kvalitet og ydeevne til brug i en bred vifte af komposit projekter.

Glasfiber baggrund

Glasfiber er et let, ekstremt stærk og robust materiale. Styrkeegenskaberne er lavere end kulfiber, men råmaterialerne er samtidigt også meget billigere.


Almindelige genstande lavet af glasfiber omfatter både, biler, bade, boblebad, vandtanke, tagdækning, rør, beklædning, afstøbninger, surfboards, sportsudstyr, skibsskrog og en bred vifte af udvendige bildele. Glasfiber er netop et kompositmateriale udbredt i bilindustrien. Samlevogns biler er ofte lavet af glasfiber, ligesom mange sportsvogne, som f.eks Chevrolet Corvette.

 

Fremstilling med glasfiber

Glasfiber kan masseproduceres i måtter eller plader eller skræddersyes til et bestemt formål. En ny kofanger eller forskærm på en bil for eksempel kan have brug for at være skræddersyet til at udskifte et beskadiget område, eller til fremstilling af en ny model. Til dette ville man skabe en model i den ønskede form af skum eller et andet materiale, så et lag glasfiber belagt med lamineringslim over den. Når glasfiberen er hærdet, kan det forstærkes med flere lag, eller styrkes indefra.

Ud over glas forstærkede kompositter udelukkende af glasfiber, kan vævet glas også anvendes som yderligere forstærkning i kompositter med kulfiber overfladelag. I denne konfiguration kan glasfiber tilføje ekstra tykkelse og styrke til kulfiber uden udelukkende brug af højkvalitets kulfiber som forstærkning.