Komposit materialer hos Ekomposit. Køb komposit produkter her.

Ekomposit - Danmarks største udvalg af komposit produkter til gør det selv arbejde.

Find artikler, guides og køb produkter til dit næste komposit projekt.

Anbefalede produkter

 1. Pink Crystal 5-7mm
  45,00 Dkk
 2. Jade sten 5-7mm
  45,00 Dkk
 3. Guld, Sølv og Bronze folie
  55,00 Dkk
 4. Tørrede Stedmor blomster
  65,00 Dkk
 5. Blandede tørrede blomster
  80,00 Dkk
 6. 5 stk. Klemmer guld eller sølv
  Fra 40,00 Dkk
 7. 5 stk Silikone forme til spænder
  225,00 Dkk
 8. Silikoneforme til bogstaver 4,5cm
  Fra 24,00 Dkk
 9. Alkohol Ink 25 stk. farver
  210,00 Dkk
 10. Farveset 20 stk. farver
  165,00 Dkk
 11. Smykke silikone form
  69,00 Dkk
 12. 5 Kugle forme silikone molds
  70,00 Dkk
 13. Silikone form coaster mold
  78,00 Dkk
 14. Glitter Ice Blue 50g
  85,00 Dkk
 15. Glitter Gold 50g
  85,00 Dkk
 16. Glitter Silver 50g
  85,00 Dkk
 17. Glitter Light Red 50g
  85,00 Dkk
 18. Resin Art start kit
  750,00 Dkk
 19. Art resin -Glasklar indstøbningsepoxy
  Fra 225,00 Dkk
 20. Glasfiberstrømpe 45mm
  25,00 Dkk
 21. Epoxy - Lamineringsepoxy 20 min.
  Fra 251,25 Dkk
 22. Lamineringsepoxy -Klar
  Fra 206,25 Dkk
 23. Kulfiberplader - færdigstøbte
  Fra 50,00 Dkk
 24. Kulfiber twill 200g 100cm bred
  275,00 Dkk
 

 

Komposit

Komposit i sin basale forstand er kombination af flere materialer, der tilsammen opnår helt nye egenskaber. Ofte opnår man et materiale der er stærkere, lettere eller mere spændstigt alt afhængig af sammensætningen. De mest anvendte kompositter i dag er glasfiber, kulfiber, kevlar og skummaterialer, som du finder her på siden.

Komposit før og nu

Kompositmaterialer er som sagt fremstillet af to eller flere materialer med forskellige egenskaber, som tilsammen skaber et bedre og unikt materiale. De allerførste kompositmaterialer finder vi tilbage i oldtiden, hvor man blandede halm og mudder for at danne et byggemateriale. Det er de samme principper vi bruger i dag, når du blander f.eks glasfiber og epoxy. Glasfiber danner strukturen, mens epoxyen fungerer som bindemiddel. Overalt i bil, vindmølle og bådindustrien anvendes kompositkonstruktioner i stor udstrækning. Helt klassisk kan en plade laves enten i massivt materiale, eller som en komposit konstruktion af kulfiber eller glasfiber med en kærne af hårdt skum. Typisk vil man spare mindst 70% vægt ved at lave en kompositplade frem for en massiv plade med samme styrke forhold. En kompositplade vil helt simpelt kunne laves ved at lægge et eller flere lag glasfiber eller kulfiber på hver side af et stykke hård skum. Skummet fungerer som afstandsmateriale mellem de to lag fiber hvilket gør at træk og trykkræfterne i pladen optages i fibrene og skummet fungerer udelukkende som afstandsmateriale mellem de to lag.

Fiberarmeret plast

Brugen af kompositter har i dag udviklet sig til en blanding af fiber og plast, også kendt som fiberarmeret plast eller FRP. Fibrene holder strukturen og danner styrken i kompositmaterialet, mens en plastpolymer holder fiberene sammen. Her på siden finder du de to mest brugte fibre, nemlig glasfiber og kulfiber. Du finder samtidig de mest anvendte ”bindemidler”, som på dansk oversættes til harpiks, nemlig epoxy og polyester.

Brugen af komposit

Komposit er tit forbundet med udtrykket ”sammensat”, også kaldet fiberforstærkning. Denne type komposit er udbredt i vores dagligdag, og man finder denne type anvendt i mange af de ting fra vores dagligdag. F.eks:

Fly, både og marine, sportsudstyr, bilkomponenter og mange flere. Længere nede på siden kan du også læse meget mere om hvordan materialet bruges på nyfortolkende og ukonventionelle måder - blandt andet som kompositbrædder som erstatning for forskellige materialer der slides hurtigere.

Fordele ved komposit

I sammenligning med almindelige materialer, der anvendes i dag, som f.eks metal og træ, har kompositter en klar fordel. Den primære drivkraft og fordel er de lette egenskaber. I transport betyder lavere vægt et mindre brændstofforbrug og forbedret acceleration. I sportsudstyr giver det f.eks et hurtigere drive i golf, et hurtigt sving i tennis og et mere lige skud i bueskydning.

Hvis du har spørgsmål til dit eget komposit projekt, kan du finde en masse information her på siden om de forskellige muligheder og produkter, og ellers er du altid velkommen til at kontakte os.

Kulfiber

Kulfiber er en af de dyrere former for kompositter, men den er yderst effektiv og bruges derfor meget i Formel 1, rumfart og flere andre industrier der arbejde med stærke, men lette materialer. Blandt andet indenfor motorcykler.

Du vil også ofte se kulfiber brugt sammen med materialer som epoxy og polyester. Kulfiber laves af bittesmå atomer, der sættes sammen i lange kæder, der så er ekstremt stærke i længden i forhold til deres vægt. Man kan bruge kulfibermåtter til at lave reparationer med, og det er forholdsvist let at arbejde med, så længe man husker at det har betydning, hvilken vej man vender det kulfibrene skal lægges i forbindelse med de oprindelige fibrer i materialet, så er i sikre på at det opnår den styrke i forventer. I er velkomne til at kontakte os hvis i gerne vil vide mere om hvordan kulfiber kan bruges.

Glasfiber

Glasfibre findes i mange forskellige udformninger. Blandt andet kan det fås som tråd, måtte, bånd, plader, strømper og flere andre. Glasfiber kan klassificeres som et materiale der er robust, stærkt og meget let, men ikke helt i samme klasse som for eksempel kulfiber. Til gengæld er det langt billigere, og ofte mere tilgængeligt. Det er ideelt at bruge i projekter hvor du har brug for stor styrke, men hvor vægten ikke spiller den allerstørste rolle.

Epoxy

Epoxy er en stærk form for lim, der kan bruges i mange former for projekter, for eksempel hvor der arbejdes med plast. Det hæfter rigtig godt på mange materialer, og derfor er det mange andre limprodukter overlegent. Det kan bruges i gulve, maling og du har nok også set de trendy epoxy-plankeborde. Husk at det er vigtigt at tage de rigtige sikkerhedsforanstaltninger når du arbejder med epoxy.

Terrasseplanker

Skal du bygge terrasse? Så overvej at anvende komposit terrassebrædder. Disse brædder har en lang række fordele over konventionelle materialer der ofte bruges til terrassen. Du slipper for timevis af vedligeholdelse, det er miljøvenligt fordi det holder i mange år og du slipper for insekter der går i dine brædder. Derudover går der heller i svamp i komposit terrassebrædder og du slipper for farver der falmer over kort tid.

Det er også muligt at lave stolper i komposit.

manage cookies