Aramid

Vis som Gitter Liste

7 varer

pr. side
Faldende orden
Vis som Gitter Liste

7 varer

pr. side
Faldende orden

Aramid fiber

Stærk, varmeresistent og helt unik - aramid fiber, også kendt som kevlar, er et produkt der blandt andet bruges til militærudstyr og rumfart på grund af dens alsidighed og styrke. Hos Ekomposit har vi altid forskellige typer kevlar på lager,  i store stykker, som du kan bruge til diverse gør-det-selv projekter, hvor du arbejder med komposit.

Vores aramid og kevlar består af plader, eller væv, hvor materialet er flettet med hinanden, så det giver et bestemt mønster. Det er blandt andet med til at give materialet den ekstra gode styrke.

 

Køb Aramid/kevlar billigt her

Hos os kan du købe Aramid, også kaldet Kevlar, af meget høj kvalitet, uden du behøver og bruge en formue. Vi køber altid Aramid ind i større mængder, og på den måde kan vi sikrer dig den bedst mulige pris. Du kan købe aramid-væv i flere forskellige størrelser, så hvad end du skal bruge kevlarvæv til, så har vi helt sikkert den længde, som du skal bruge. Der er også forskellige slags væv, så du kan vælge det stykke der har det rigtige mønster med den rigtige afstand imellem fibrene.

 

Danmarks største udvalg af Aramid/Kevlar til gør det selv arbejde

Find artikler, guides og køb aramid til dit næste gør det selv projekt. Vi fører et bredt sortiment af vævet Aramid af høj kvalitet og ydeevne til brug i en bred vifte af kompositprojekter. Du kan blandt andet bruge det til isolering, eller steder hvor du ønsker at have ildfaste egenskaber.

 

Hvad er Aramid?

Aramid fiber er en varmeresistent og stærk syntetisk fiber, som bl.a. anvendes til materiale i sammenhæng med rumfart- og militærudstyr. Aramid fiber er velkendt for dets hårdhed og resistens for penetrering. Derfor anvendes aramid typisk, hvor uigennemtrængelighed er påkrævet, så som skudsikreveste, varmeresistentudstyr, dæk, fly og sportsudstyr. Aramid kan ligeledes anvendes som en erstatning for asbest, der er et byggemateriale, der hovedsageligt anvendes pga. dets ildfaste og varmeisolerende egenskaber.

Aramid anvendes i mindre grad end glas- eller kulfibre, på grund af kostprisen, dets høje vandabsorption og vanskelighederne ved at efterbehandle materialet.

 

De generelle karakteristika ved aramid fiber

Modstandsdygtigt over for slitage - Der skal rigtig meget til før aramid fiber begynder at blive slidt. Husk på at det kan klare en tur i rummet, og derfor kan det også klare det meste af det du kunne tænke dig at bruge det til i hjemmet.

- Høj resistens mod organiske opløsningsmidler - Det betyder at det ikke tager skade af at du bruger diverse skrappe rengøringsmidler og kemikalier på det. Vær dog altid forsigtig når du arbejder med disse materialer, og brug handsker, maske og sikkerhedsbriller hvis du bruger kemikalier.

- Intet smeltepunkt - Rigtig mange typer plastik er meget følsomt overfor varme, men kevlarfibrene kan faktisk tåle selv høje temperaturer, og det ses især i rumfartsindustrien, hvor det jo kan klare et helt vildt pres på temperaturen.

- Lav brændbarhed - kevlar brænder ikke uden videre, og der er ikke nogen fare for at det skulle selvantænde eller forstærke en brand. Derfor kan det også bruges som isolering omkring varme genstande, hvis man tager de rigtige forholdsregler.

- Fastholder en solid stofintegritet selv ved forhøjede temperaturer - det betyder at det ikke trækker sig sammen eller bøjer når det bliver varmt, på samme måde som forskellige plastmaterialer ville gøre.

- Følsom over for syrer og salt - En af materialets eneste svagheder er at det er følsomt overfor salt og syrer. Du kan altså ikke overhælde det med sure kemikalier, og regne med at det har samme styrke og integritet. Det samme gælder salte blandinger. Når du arbejder med denne type komposit og fiber anbefaler vi at du bære alt det nødvendige sikkerhedsudstyr.

- Følsom over for ultraviolet stråling 

 

Kevlar skabt af aramid fibre

Kevlar er en betegnelse for et stykke materiale, der er lavet af syntetiske fibre af poly-paraphenylen terepthalamid, som er en konstruktion af para-aramidfibre. Kevlar er på trods sin fleksibilitet og komfortabelhed, målt til at være 5 gange stærkere end stål med samme masse. Kevlar er derfor det foretrukne materiale, til anvendes i skudsikre veste, hjelme og pansrede køretøjer.  

 

Kontakt os

Har du spørgsmål til kevlar, fiber og andet omkring komposit? Så tøv ikke med at kontakte os, så kan vi give dig nogle gode råd og vejledning til hvordan du kan bruge materialerne til diverse gør-det-selv projekter. Du kan også kontakte os, hvis du ikke ved hvilken type kevlar du skal anvende til dit projekt. Du finder vores kontaktinformation her, og vi sørger altid for at vende tilbage hurtigst muligt.

manage cookies