Glasfiber

Glasfiber til glasfiber arbejde. Se vores store udvalg af glasfiber. Glasfiber er ofte brugt til gør det selv arbejde med glasfiber både.
Vis som Gitter Liste

20 varer

pr. side
Faldende orden
Vis som Gitter Liste

20 varer

pr. side
Faldende orden

Køb glasfiber billigt her

På Ekomposit sælger vi glasfiber produkter og udstyr billigt, uden at du behøver og gå på kompromis med kvaliteten.
Vi har gode leverandør aftaler, hvilket betyder at vi kan give dig den bedste pris på glasfiber materialer.
Vi har alle salgs glasfiber materialer, så som glasfibervæv, glastråd, glasfiberplader og mange andre glasfiber produkter.
Så hvad end dit projekt måtte være, så finder du helt sikkert det du skal bruge hos os.


Danmarks største udvalg af glasfiber til gør det selv arbejde

Find artikler, guides og køb glasfiber til dit næste gør det selv projekt.
Vi fører et bredt sortiment af billigt glasfibervæv og glasfibermåtte af høj kvalitet og ydeevne til brug i en bred vifte af komposit projekter.


Glasfiber baggrund

Glasfiber er et let, ekstremt stærk og robust materiale. Styrkeegenskaberne er lavere end kulfiber, men råmaterialerne er samtidigt også meget billigere. Glasfiber bruges steder hvor vægten ikke er så kritisk, men behovet for styrke er stort. Godt nok er glasfiber ikke så stærkt som kulfiber, men det er kun når man laver ting der skal være så lette som muligt at kulfiberens merpris kan forsvares.

Steder hvor glasfiber almindeligvis benyttes i stor stil er glasfiber både, biler, bade, boblebad, vandtanke, swimmingpool af glasfiber, rør, beklædning, afstøbninger, surfboards, sportsudstyr, skibsskrog og glasfiber kanoer og en bred vifte af udvendige bildele. Netop glasfiber er det kompositmateriale der er mest udbredt i bilindustrien. Samlevogns biler er ofte lavet af glasfiber, ligesom mange gamle sportsvogne, som f.eks Chevrolet Corvette også i udbredt grad er lavet af glasfiber og polyester.


Fremstilling af glasfiber

Glasfiber er som navnet antyder meget tynde glastråde, som samles i bunder som skaber tykkere tråde. En enkelt glasfiber tråd kan indeholde helt op til 24.000 enkelte glasfibre. Når glasfibrene er samlet i bunder kan man lave forskellige typer af glasfibermåtter. Man kan lave vævede glasfibermåtter også kaldet glasfibervæv og disse kan igen komme i forskellige vævningstyper som eks. Twill vævet glasfibermåtte eller plain vævet glasfibermåtte. Man kan også samle glasfibrene til måtter og syg dem sammen med polyestertråd, så kan de samles i strimler og kaldes glasfibertape, eller de kan samles i biaxiale eller triaxiale lasfibermåtter med fibre i mange forskellige retninger.


Fremstilling med glasfiber

Glasfiber kan masseproduceres i støbe forme og de enkelte glasfiber emner designes så glasfibrene kommer til at ligge der hvor styrken er nødvendig. En ny kofanger eller forskærm på en bil for eksempel kan have brug for at være stærkere i visse områder, eksempelvis omkring fastgørelsespunkterne. Her vil man gå ind og analysere hvor belastningen er størst og indlægge mere glasfibervæv der hvor det er nødvendigt. For at kunne lave en kofanger eller en glasfiber kano skal man have en støbeform. For at kunne lave en støbeform ville man lave en model i den ønskede form af eksempelvis skum eller et andet materiale der er let at tildanne og så et tyndt lag glasfiber lagt med polyester eller epoxy. Når glasfiberen er hærdet, kan det forstærkes med flere lag, eller styrkes indefra. En sådan model kaldes en plug og nå formen og overfladen er helt perfekt og sådan som man ønsker den endelige kofanger skal være, bruger man modellen til at støbe selve støbeformen over. På denne måde laver man en ”negativ” form af det man skal fremstille og på den måde er man i stand til at fremstille uendelig mange kopier af den model man har fremstillet. Ud over glas forstærkede kompositter udelukkende af glasfiber, kan andre typer af fibre så som kevlar eller kulfiber også anvendes som yderligere forstærkning i kompositter.


Glasfiber reparation

Hvis du vil gøre det selv, så skal du huske, at når du vælger glasfiber produkter til glasfiber reparation skal man først finde ud af hvilken type glasfiber der er brugt i den originale konstruktion. Man skal så vidt det er muligt tilstræbe at bruge samme type glasfiber til at udbedre en skade med som der er brugt i den originale konstruktion så er der brugt 280g twill glasfibervæv så er det det man bruger til at udføre reparationen med. Dette kan man læse meget mere om i vores omfattende artikler om reparationer.

manage cookies