Kulfiber

 

Vis som Gitter Liste

27 varer

pr. side
Faldende orden
 1. Farvet kulfiber
  Fra 399,00 Dkk
 2. Kulfiber 160 g/m² twill
  277,50 Dkk
 3. Kulfiber 65 g/m² plain
  612,50 Dkk
 4. Kulfiber kit - Cykelreparationskit Ny
  Kulfiber cykel reparationskit
  749,00 Dkk
 5. Kulfiber kit - Beklædningskit Ny
  Kulfiber kit - Beklædningskit
  450,00 Dkk
 6. Kulfiber kit - Støbningskit
  450,00 Dkk
 7. Kulfiber plain 200g 100cm bred
  300,00 Dkk
 8. Kulfiber plain 400g 100cm bred
  460,00 Dkk
 9. Kulfiber strømpe Ø170mm
  169,00 Dkk
 10. Kulfiber twill 200g 100cm bred
  275,00 Dkk
 11. Kulfiberplader - færdigstøbte
  Fra 50,00 Dkk
 12. Kulfibertråd 24K 100m
  270,00 Dkk
 13. Kulfibertråd 3K 100m
  138,75 Dkk
 14. VEC ™-kulfiber rør 1m
  Fra 25,00 Dkk
 15. VEC™-Kulfiber stænger 1m
  Fra 7,50 Dkk
 16. Vævet kulfiberstrømpe Ø35mm
  75,00 Dkk
Vis som Gitter Liste

27 varer

pr. side
Faldende orden

Køb kulfiber billigt her

På Ekomposit sælger vi kulfiber produkter og udstyr billigt, uden at du behøver og gå på kompromis med kvaliteten.
Vi forbedre løbende vores aftaler med leverandører, så vi altid kan give dig den bedste pris på kulfiberprodukter.
Vores udvalg består af alle slags carbon produkter, her under eksempelvis kulfiberrør, kulfibertråd, kulfibervæv, kulfiberstrømpe, kulfiberplader, kulfiberstænger mm.
Så hvad end du skal bruge kulfiber til, så har vi helt sikkert det, som du skal bruge.

 

Danmarks største udvalg af kulfiber produkter til gør det selv arbejde.

Find artikler, guides og køb kulfiber til dit næste gør det selv projekt.
Til fremstilling af dine egne kulfiber produkter, kan du her få en række høj kvalitets kulfiber stoffer. Stofferne er tilgængelige i en række forskellige vævemønstre (f.eks plain vævet, twill vævet) og vægt (såsom 200g, 400g osv.)

 

Hvad er kulfiber?

Kulfiber er en meget stærk og let fiber, som er opbygget af kul fibre. Kulfiber bruges ofte sammen med epoxy, men polyester kan også bruges. Dog giver det mest mening at benytte epoxy da denne har langt overlegene mekaniske egenskaber i forhold til polyester. Kulfiber kan bruges alene eller i kombination med andre fibre så som, glasfiber, aramid eller Kevlar alt efter hvilke egenskaber man ønsker. Vores materialer leveres typisk i form af kulfiberstænger, rør, måtter, plader og andre former.

Kulfiber består af kul atomer i lange kæder. Hver enkelt kulfiber er mellem 5 og10 mikrometer tykke og er næsten stort set enkelt kul atomer sammensat i en form for krystal til lange kæder. De enkelte fibrene er meget stive, stærke og lette, og anvendes i mange konstruktioner til at skabe ting der er meget lette i forhold til sin vægt. De enkelte kulfibre samles i større bunder der kan indeholde helt op til 40-50.000 enkelte fibre. Disse kulfiber bunder kan så bruges bare som en tråd, eller man kan væve eller sy dem sammen til kulfiber væv. Vævet kulfiber laves typisk i to varianter Twill vævet kulfiber og Plain vævet kulfiber. I disse typer kulfiber måtte har alt deres styrke længde og brede retningen, men der laves også syede kulfiber måtter. Disse kan have styrken i mange forskellige retninger, da de består af flere lag af kulfiber tråde der til sidst sys sammen. En af de mest anvendte typer af syet kulfiber er Unideriction kulfiber der har alle fibrene løbende i sin længderetning. Med denne type kulfiber kan man selv bestemme hvor styrken i det man skal lave skal ligge. Eksempelvis er langt de fleste kulfiber cykler lavet udelukkende af Unideriction kulfiber lagt i forskellige mønstre sådan så der kun bruges vægt de steder i cyklen hvor man har brug for styrken.

 

Kulfibers anvendelsesmuligheder

Da kulfiber kan være relativt dyrt, anvendes det primært der hvor man har brug for stor styrke og lav vægt. I luftfart og bilindustrien, som f.eks. Formula One eller i runfart og våben industrien anvendes kulfiber i meget høj grad. Kulfiber anvendes også i sejlbåde, moderne kulfiber cykler og motorcykler, hvor dets høje styrke-til-vægt forhold og gode stivhed er vigtige.

Efterhånden som fremstillingsteknikkerne forbedres kan omkostningerne reduceres og fremstillingstiden forkortes, hvilket gør det stadig mere almindeligt i små forbrugsvarer som bærbare computere, stativer, fiskestænger, paintball udstyr, bueskydningsudstyr, teltstænger, instrumenter, golfkøller, hjelme og meget andet sportsudstyr.

En del af kulfiber produktionen er helt eller delvist automatiseret, så visse typer af kulfiberrør produceres i dag helt uden manuelle arbejdsprocesser, hvilket holder prisen nede på et rimeligt niveau.

 

Kulfiber gør det selv

Kulfiber er ikke sværere at arbejde med end andre typer fibre i komposit konstruktioner. Det der er meget vigtig at forstå, når man arbejder med kulfiber materiale og andre typer af fibre er at de kun har styrke i fibrenes længderetning. En vævet kulfibermåtte har kun styrke i sin længde og brede retning. Derfor bør man nøje analysere det man skal fremstille og forsøge at forudse hvilke kræfter det påvirkes af og så ligge fibrene der hvor der er behov for styrke. Når man skal reparerer noget med et kulfiber reparationssæt, er det vigtigt at finde ud af i hvilke retninger kulfibrene i den oprindelige konstruktion løber, sådan så man kan ligge kulfibrene i sin reparation på samme måde. Ellers vil reparationen ikke få samme styrke og mekaniske egenskaber, som den oprindelige konstruktion.

manage cookies