Polyester

Polyester
Vis som Gitter Liste

5 varer

pr. side
Faldende orden
 1. Polyester 1kg ink. hærder
  175,00 Dkk
 2. Polyester 5kg ink. hærder
  500,00 Dkk
 3. Reparationssæt polyester
  181,25 Dkk
 4. Topcoat hvid inkl. hærder
  265,00 Dkk
Vis som Gitter Liste

5 varer

pr. side
Faldende orden

Polyester

Polyester er et materiale der kan bruges til mange forskellige ting. Du finder det blandt andet i stof, hvor det ofte bruges til beklædningsgenstande, som andre syntetiske materialer (for eksempel nylon), og her hos Ekomposit finder du som du kan bruge sammen med andre af vores materialer - blandt andet glasfiber. Det giver et andet resultat end epoxy - så prøv det hvis du har lyst til at prøve og arbejde med et andet materiale!

Køb polyester billigt her

Er du på udkig efter polyesterhapiks til din båd eller et andet glasfiberprojekt? Så er du kommet til det rette sted, for vi har nemlig et stort udvalg af billige produkter, der blandt andet kan bruges til både. Læs mere om det spændende materiale nedenfor.

Vores polyester er nøje udvalgt fra leverandører, så vi sikrer os en høj kvalitet.

Danmarks største udvalg af polyester til gør-det-selv arbejde

Find artikler, guides og køb polyester til dit næste gør-det-selv projekt. På denne side kan du se vores store udvalg af materialet, og husk at du under hvert produkt kan læse mere om dine muligheder og hvordan du kan bruge det til dit næste projekt. Husk altid at have sikkerheden i orden når du arbejder med materialer som epoxy, kevlar og flere andre.

Det kan anvendes med enhver type af glasfiber, kulfiber og kevlar. Det har tendens til at give et mere stift og skørt resultat end brug af epoxy. Når man arbejder med materialet, anbefales det at bruge handsker, men det kan også være nødvendigt at bruge maske hvis du arbejder med andre tilsætningsstoffer.

Hvordan bruges PET?

En hærder / katalysator tilsættes for at starte hærdningsprocessen, en accelerator fremskynder processen og tillader at det kan ske ved stuetemperatur og uden påført tryk.

En af de mest almindelige anvendelser af polyester er i produktionen af ​​glasfiberforstærket formdele. Her anvendes polyesterharpiks til at binde lag af glasfiber måtter til et hårdt laminat. Det er en meget anvendt metode til ​​marine-produkter som både, yacht og speedbåde skrog og interne strukturer.

Information om polyester

Polyesterharpiks har en kort holdbarhed og bliver stift efter et stykke tid. ”Hæmmere” tilsættes ofte til harpiksen for at forsinke denne proces, men harpiksen vil med tiden fuldstændigt hærde.

Polyesterharpiksen anvendes i de fleste støbningsanvendelser som en væske, der kræver tilsætning af hærder / katalysator for at fuldføre hærdningsprocessen. Polyesterharpiks kræver ikke tryk for at hærde og kan hærdes fra en flydende eller fast tilstand. Selv om disse produkter har flere forskellige ulemper sammenlignet med andre almindeligt anvendte sammensatte harpikser, giver de en attraktiv balance mellem brugervenlighed, lave omkostninger, og fysiske egenskaber.

Det mest almindeligt anvendte polyesterharpiks er blegt og forholdsvis tyktflydende, og består af en polyester- og styren-opløsning. Styren, tilsættes for at reducere tykkelsen af ​​polyesteren. Dette gør at polyesteren flyder bedre, og spiller en afgørende rolle i hærdningsprocessen. Producenterne kan inkludere flere andre tilsætningsstoffer i polyesterharpiks produkterne afhængig af deres anvendelsesformål. Det kan f.eks. omfatte pigmenter, UV-stabilisatorer, fyldstoffer og brand eller kemisk resistente stoffer.

Til trods for de mange anvendelser, har polyesterharpiks produkter adskillige ulemper. Det har dog ikke de samme mekaniske egenskaber og er mindre vandafvisende end epoxy.

Hvad er PET?

Materialet er et andet navn for polyethylentereflalat. Et materiale der består af syntetiske fibre og som blandt andet bruges til påklædning og andre tekstiler. Det minder om polyamid, og i de seneste år er man kommet tættere på materiale der føles blødt som silke.

Hos Ekomposit bruger vi det som et alternativ til epoxy. Det fiber-rige materiale lavet af polyester giver en harpisk, der fungerer godt som bindemiddel, hvis du for eksempel ønsker at binde glasfiber til et andet hårdt materiale, hvor det ellers kan være svært at skabe solid kontakt.

Denne fiber er slidstærk og hærder hurtigt, ligesom at det let kan manipuleres og tilsættes andre tilsætningsstoffer for at give et andet udtryk eller en anden funktion.

Hvorfor vælge PET?

Du skal vælge PET over epoxy og andre materialer hvis du ønsker brugervenlighed. Det er let at komme i gang med at arbejde med dette materiale, så længe du er bevidst om den hurtige hærdning. Derudover er det forholdsvist billigt at arbejde med, men du får ikke den samme vandtæthed som ved epoxy, hvis du ikke kombinerer det med andre materialer.

manage cookies