Modtag RSS

Epoxy

Køb epoxy billigt her

Skal du bruge Epoxy til et projekt? Så leverer vi billig epoxy, uden at du behøver og gå på kompromis med kvaliteten.
Vi forhandler løbende vores aftaler med leverandører, så vi sikrer os, at du får den bedste pris på Epoxy materialer.

 

Danmarks største udvalg af lamineringsepoxy til gør det selv arbejde.

Find artikler, guides og køb epoxy til dit næste gør det selv projekt.
Ekomposit er en førende leverandør af specialiserede lamineringsepoxy til brug med kompositmaterialer.
Alt epoxy hos Ekomposit er blevet specielt udvalgt for bestemte egenskaber, som er forklaret tydeligt på produktsiderne.
De er alle kvalitets epoxyer og egnede til anvendelse med glasfiber og kulfiber fiberforstærkninger.

 

Hvad er epoxy / lamineringsepoxy?

For de fleste er epoxy noget man bruger til at lime plastik, glas, metal og andet der er gået i stykker eller epoxymaling. Den type epoxylim de fleste kender er to små tuber som blandes og hærder på 5 minutter, men epoxy er meget andet og kan tilpasses til et hvert formål.

 

Kemisk forklaring

Epoxy er ikke nogen af de grundlæggende komponenter eller det hærdede slutprodukter af epoxyharpiks, det er et mundret navn for en række epoxid funktionelle gruppe. Epoxyharpikser, også kendt som polyepoxider, er en klasse af reaktive præpolymere og polymerer, der indeholder epoxidgrupper. Epoxyharpikser kan reageres (tværbundet) enten med sig selv gennem katalytisk homopolymerisation, eller med en bred vifte af co-reaktanter, herunder polyfunktionelle aminer, syrer (og syreanhydrider), phenoler, alkoholer og thioler. Disse co-reaktanter er ofte omtalt som hærdere eller hærdemidler, og tværbindingsreaktionen er almindeligvis omtalt som hærdning. Reaktionen af polyepoxider med sig selv eller med polyfunktionelle hærdere danner en termohærdende polymer, ofte med høje mekaniske egenskaber, temperatur og kemisk modstandsdygtighed. Epoxy har en bred vifte af anvendelsesmuligheder, herunder metal som belægninger, anvendelse i elektronikken / elektriske komponenter / LED, høj spænding elektriske isolatorer, pensler fremstilling, fiberforstærkede plastmaterialer, epoxylim, epoxymaling og som gulv epoxy. Generelt bruges epoxy hvor der er behov for stor styrke og vedhæftning. Man kan eksempelvis med stor fordel benytte epoxy til mange reparationsopgaver, fordi epoxy og lamineringsepoxy har langt overlegende vedhæftningsevner i forhold til eksempelvis polyester. Langt de fleste typer af epoxy laves i dag uden brug af organiske opløsningsmidler hvilket gør epoxy ideelt når man har behov for at arbejde indendørs.

 

Vores epoxy systemer

Vores epoxy er designet og produceret i Danmark. Vi lægger stor vægt på at vores epoxy er af højeste kvalitet og at den bliver fremstillet på den mest miljørigtige måde. Vi har epoxy til alle formål, almindelig lamineringsepoxy til håndoplægning, epoxy til vakuum bagging, epoxy til vakuum infusion også kaldet infusion epoxy, transparent epoxy, gulve epoxy og meget mere. Det er kun et spørgsmål om at vælge den epoxy der passer til din opgave. Skal du lave vakuum infusion skal du vælge en epoxy der er letløbende og med så lang en potlife at du kan nå at få suget epoxyen igennem hele det emne du vil støbe. Vores infusion epoxy har en potlife på 90 minutter hvilket nok til de fleste projekter. Skal du lave vakuum bagging er viskositeten ikke lige så vigtige, her kan man både bruge en lavviskos og en mere tykt flydende epoxy. Til reparationsopgaver hvor man bruger vakuum bagging er vores lamineringsepoxy til håndoplægning helt fantastisk. Epoxyen er fortykket, men samtidig beriget med nitril hvilket giver den bedre vedhæftning på allerede hærdede overflader. Udnytter man denne egenskab, samtidig med at man bruger vakuum bagging til at komprimere laminatet og trykke overskydende epoxy ud får man et fantastisk og stærkt resultat. Vi har valgt en serie af epoxy der, som udgangspunkt ikke behøver efterhærdning ved forhøjede temperature i en oven. Dette har vi gjort i erkendelse af at det er de færreste mennesker der har en passende ovn til rådighed og for at gøre det så let som muligt at arbejde med epoxyen. Dog får alle vores epoxyer bedre egenskaber ved at blive efterhærdet ved 45-55 grader. Specielt vores lamineringsepoxy til håndoplægning kan hærde ved lave temperature, medium og fast epoxyen i denne serie kan hærde ved helt ned til 5 grader, om end det går meget langsomt.